Minirecension: Hive som Gratis App

Nu har brädspelet Hive kommit till mobilen, och det är gratis.

Recension av brädspelet Hive hittar du här, snabb genomgång följer.
Hive är ett abstrakt strategispel med plattläggningsmekanik och förflyttning i rutor designat av John Yianni.

Målet i Hive är att ha en spelpjäs på varje av din motståndares drottnings sex sidor, medan du förhindrar denne att göra det samma mot dig (även dina egna pjäser räknas mot din egen drottning). Detta gör du genom att varje runda antingen lägga ut en ny spelpjäs eller flytta en redan utlagd pjäs. Man får inte flytta på en spelpjäs så att den bryter spelplanen, även om slutplaceringen skulle bygga ihop den igen. Man får inte lägga ut en ny bricka i anslutning till en spelpjäs i motståndarens färg (förutom den andra utlagda spelpjäsen). Man får inte flytta en pjäs dit man inte kan skjuta in den förutom uppifrån (gräshoppa, skalbagge och nyckelpiga).

Det är definitivt inte lika tillfredsställande att dra fingret över skärmen som att själv placera ut spelpjäsen men dom har i alla fall lagt till ett “klack’igt” ljud så att det känns lite mer som brädspelet (ljuden och musiken går att stänga av). Man kan spela solo (“Puzzle Mode”) och göra en handfull uppdrag för att lära sig hur spelet fungerar och hur man kan utnyttja de olika specialreglerna varje insekt har.

Huvudläget kallas “Hot Seat” och det är där man sitter vid sin motspelare och turas om på samma enhet, som man skulle gjort i det fysiska brädspelet.

Det finns även ett onlineläge där man kan spela mot andra enheter (“Multiplayer”).

Som jag nämnde i recensionen så behöver det här spelet i min mening expansionerna för att hålla i längden och både ladybug och mosquito finns med att välja i inställningarna. Men dom kostar 20 kronor att låsa upp, det låser även upp carbonfärgen som inte har något med spelmekaniken att göra.

Trots detta är det enligt mig väl värt att ladda ner gratisspelet för att prova, speciellt om du har en tablet. Gratis är gott.
Om du sen gillar grundspelet och vill införskaffa det riktiga rekommenderar jag Hive pocket edition eller Carbon där båda expansionerna (ladybug och mosquito) finns med.


rekommenderas

Google Play
iTunes

Kommentera nedan eller diskutera i forumet.

Har du spelat Hive Appen? skriv din recension här.

Error thrown

[] operator not supported for strings